До нацпарку на Одещині знов прилетіли фламінго, але не можуть гніздуватися: у чому проблема (фото)

Дивовижні рожеві птахи шукають місце для влаштування нової колонії, але наразі невдало через це науковці звернулися до місцевого населення.

Про це йдеться у дописі на сторінці Національного природного парку «Тузлівські лимани», повідомляє кореспондент Української Служби Інформації.

Як повідомили у нацпарку, останніми тижнями рожеві фламінго мешкають на Тузлівських лиманах, але вони мандрують у пошуках безпечного місця для гніздування.

Біологи нагадують, що у минулому році ці птахи спершу обрали невдале місце – дуже близько до населеного пункту, до людей, до постійного фактору неспокою. І лише покинувши свої гнізда та віднайшовши безпечне місце вони загніздились знову та вивели потомство, тоді 192 пташеня з’явилось на світ, 18 з яких вченим вдалось кільцювати.

Але зараз минулорічне місце гніздування вкрите водою, тому фламінго знову у пошуках.

Звертаємось до всіх, хто дізнався про чудових птахів, які мешкають у нас в нацпарку, а також до місцевих жителів, які візитують до узбережжя лиманів – якщо вам пощастило зустріти фламінго, будь ласка, не підходьте ближче ніж 300 метрів до цих дивовижних птахів, особливо до їх ймовірних місць гніздування та бажано не розповсюджуйте на загал ваше місце зустрічі (не всі такі свідомі як ви). Серед мільйонів найунікальніших місць світу вони обрали саме наші лимани, вважаючи їх найвдалішим та найбезпечнішим місцем для появи малюків і ми маємо поважати їх вибір та дати шанс на розмноження, – йдеться у зверненні керівництва нацпарку.

Вчені підкреслюють, що неймовірні рідкісні птахи, занесені до Червоного списку Міжнародного союзу охорони природи, потребують захисту.

Фото минулорічні, Івана Русєва та Олександра Бронскова.