В Одесі викрили шахрая, який продавав в інтернеті неіснуючі легковики та трактори

Молодик за два місяці ошукав десятьох громадян з різних регіонів країни. Шахраю загрожує до трьох років вʼязниці

Про це передає RegioNews із посиланням на пресслужбу поліції.

До поліції звернувся одесит і повідомив, що замовив в одного продавця на платформі онлайн-оголошень автівку “ВАЗ”, заплатив за домовленістю завдаток в 2000 гривень, але легковик так і не отримав.

Заявник натрапив на шахрая. Правоохоронці встановили, що зловмисник розмістив в інтернеті не одне таке повідомлення про продаж автівок “ВАЗ”, “ГАЗ” та тракторів різної модифікації, яких насправді не мав. Він додавав до оголошення фото, які скачав з мережі, та вказав нижчу за ринкову вартість, що коливалася від 20 до 40 тисяч гривень.

Поліцейські встановили, що на повідомлення зловмисника відгукнулись ще 9 жителів Чернігівської, Житомирської, Київської та інших областей країни.

Під час телефонних бесід “продавець” спочатку випитував у них регіон проживання, а далі казав, що мешкає у тій самій області, та обіцяв доставити потрібний їм транспорт за умови невеликої передоплати і покриття витрат на пальне. З тих, хто погоджувався, шахрай “викачував” гроші по кілька разів на день: то у нього дорогою нібито бензин закінчився, то акумулятор зламався. Довірливі громадяни перераховували кошти на вказаний “продавцем” рахунок від 500 до 7600 гривень. Загалом він таким чином “назбирав” понад 31 тисячу гривень.

Отримавши гроші, зловмисник припиняв спілкування з покупцями, додавши їхні телефонні номери до “чорного списку”.

Правоохоронці затримали шахрая – 25-річного жителя Одеси. Йому повідомили про підозру. Зловмиснику загрожує штраф, або виправні роботи, або позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на Харківщині двоє підлітків організували шахрайський “бізнес” з продажу елітних тварин.