Одесит Микола Мільчев увіковічений у світовому Олімпійському центрі стендової стрільби в Італії (фото)

Український стрілець Микола Мільчев, олімпійський чемпіон, увіковічений серед найкращих спортсменів у світовому центрі стендової стрільби в італійському Лонато-дель-Гарда.

Про це повідомляє пресслужба національного олімпійського комітету в Одеській області.

Це відбулося під час спеціальної церемонії, що проходила у рамках чемпіонату Європи. Микола Мільчев залишив відбиток своєї руки на стіні слави разом з іншими видатними спортсменами, що досягли успіхів на олімпійських іграх у змаганнях з круглого стенду.

Серед спортсменів, чиї відбитки рук прикрашають стіну слави, знаходяться такі чемпіони як Енніо Фалько (Ігри-1996), Андреа Бенеллі (2004) та Діана Бакосі (2016) з Італії. Також тут увіковічені срібні призери Мирослав Ржепковскі з Польщі (1996) та Єспер Гансен з Данії (2020), а також бронзова призерка Данка Бартекова зі Словаччини (2012).

На урочистій церемонії були присутні президент Міжнародної федерації стрільби Лючано Россі та президенти національних федерацій, включаючи президента Української федерації стендової стрільби Костянтина Пивоварова.

Крім того, на Стіні Слави увіковічені чемпіони та призери Олімпійських ігор у змаганнях на траншейному стенді, що робить цей меморіал ще більш значущим у світі стендової стрільби.

Відзначимо, що Микола Мільчев народився і живе в Одесі, закінчив одеський педінститут імені Ушинського.

Джерело