Одеситка підробляла документи для ухилення від військової служби

Як встановили оперативники, 28-річна одеситка за 9000 доларів виготовляла цілий пакет документів, що включав у себе виготовлення завідомо недостовірних документів: медичні довідки, висновки лікарських комісій про наявність групи інвалідності, тимчасове посвідчення військовозобов’язаного, якого знято з військового обліку тощо.

Поліцейські затримали фігурантку під час отримання першого траншу – 5000 доларів. За результатами обшуків, окрім коштів, вилучили підроблені печатки різних медичних закладів та територіальних підрозділів ТЦК, довідки ВВК, копії паспортів, «чорнові» записи.

Організаторку схеми затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомили підозру. Її дії кваліфіковано за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Київська окружна прокуратура м. Одеси.

За організацію незаконного переправлення осіб через державний кордон України підозрюваній може загрожувати до дев’яти років позбавлення волі.

Джерело