Росіяни запустили по Україні ракети зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС та з моря: працює ППО

Військові закликали не ігнорувати сигнал повітряної тривоги.

Пізно вночі 1 червня було зафіксовано активність 4-х бортів російських стратегічних бомбардувальників Ту-95МС з аеродрому Оленья (Мурманська область) та 2-х бортів Ту-95МС з аеродрому Енгельс (Саратовська область), що здійснюють політ у напрямку пускових рубежів. Про це повідомили у Повітряних Силах.

Оновлено 04:55. Ракети знову змінили курс на Бурштин.

Оновлено 04:46. Підвищена ракетна загроза для усієї Львівщини. Ракети змінили курс на Стрий.

Оновлено 04:36. “Івано-Франківськ – у вашому напрямку ракети! Перебувайте в укриттях!”, – Повітряні Сили. Також небезпека для Бурштина.

Оновлено 04:30. “Ракети в східній частині Львівщини, змінили курс на південно-західний. Ракети в Закарпатській області, курсом на Мукачево”, – ПС.

Оновлено 04:23. У Вінницькій області уламки збитого БПЛА спричинили пожежу на об’єкті критичної інфраструктури, – ОВА.

Ракети у північній частині Хмельницької області змінили курс на південний.

Оновлено 04:17. Ракети в південній частині Вінниччини, курс західний. Ракети на межі Чернівецької та Івано-Франківської області, курс західний. Ракети в північній частині Хмельниччини, курс західний”, – ПС.

Оновлено 04:12. “Ракети в південній частині Житомирщини, курс західний. Ракети в південній частині Хмельниччини, курс західний. Ракета на межі Київської та Черкаської областей, курс західний. Ракети на Кременчук! Ракети з Одеської області, курсом на Вінниччину”, – Повітряні Сили.

Також повідомляється про роботу ППО на Київщині.

Оновлено 04:05. “Ракети в південній частині Київщини, курс західний. Ракети в південній частині Вінницької області, курс західний. Ракети в Одеській області, курс північно-західний. Ракети на Полтавщині, курс південний”, – ПС.

Оновлено 03:59. “Ракети в південній частині Вінницької області, курс північно-західний. Ракети на межі Київської та Черкаської областей, курс західний. Ракети на межі Сумщини та Полтавщини, курс південно-західний”, – ПС.

Оновлено 03:52. Ракети в східній частині Київщини, змінили курс на південний. Також ракети в північній частині Одеської області курсом на Вінниччину. Ракети в районі Канева Черкаської області, змінюють курс на західний.

Оновлено 03:41. “Ракети через Чернігівську область, курсом на Київщину. Ракети на межі Миколаївської та Одеської області, курс північно-західний”, – Повітряні Сили.

Ракети летять з Чернігівщини у напрямку Києва.

Оновлено 03:36. Ракети з Сумщини летять куром західним (через Чернігівщину).

Оновлено 03:31. “Швидкісні цілі з Чорного Моря в напрямку Миколаївської області. Швидкісні цілі в Сумській області, курс південно-західний”, – ПС.

Також ракети з Сумщини, курсом на Полтавщину.

Оновлено 03:23. На півдні України працює протиповітряна оборона, повідомили Сили оборони Півдня. Повітряна тривога оголошена у 22 областях України.

Оновлено 03:08. У Запоріжжі пролунали звуки вибухів, повідомляють кореспонденти Суспільного. Вибухи підтвердив і керівник ОВА Федоров.

Оновлено 02:54. Згодом у ПС повідомили, що повітряна тривога в південних та центральних областях пов’язана з імовірними пусками крилатих ракет стратегічними бомбардувальниками Ту-95МС.

Оновлено 02:41. Повітряна тривога в східних областях пов’язана з імовірними пусками крилатих ракет стратегічними бомбардувальниками Ту-95МС, – Повітряні сили.

Оновлено 02:20. У Вінниці чутно вибухи, повідомили кореспонденти Суспільного. В місті та області оголошена повітряна тривога. Також Повітряні сили повідомляють про ракетну небезпеку для східних областей.

Моніторингові групи повідомляють, що в районі Енгельса вони будуть швидше за все о 02:40-03:40 і якщо пуски будуть звідси – тоді ракети треба очікувати в нашому повітряному просторі близько 03:10-04:10.

В районі Каспійського Моря вони будуть швидше за все о 03:50-04:30. Якщо пуски будуть звідси – тоді ракети очікуються в нашому повітряному просторі близько 04:50-05:30.

Російські обстріли України – деталі

Унаслідок ракетного удару, який росіяни здійснили по Києву у пятницю, 31 травня, виникла пожежа, і пошкоджень зазнали, зокрема, шість легкових машин та складське приміщення.

Пожежею також пошкоджено приватне домоволодіння СТО й автомийка, повідомили у Київській міській військовій адміністрації. За відомостями КМВА, вогонь охопив площу приблизно 120 квадратних метрів. “Інформація стосовно потерпілих та загиблих наразі відсутня!” – підкреслили у відомстві.

За даними журналіста Святослава Тромси, є припущення, що супротивники завдали удару по столиці ракетою “Іскандер-К”.


Джерело