Україна б’є по Росії західною зброєю: експерт спрогнозував дії окупантів

Джерело: unian.ua
За його словами, загарбники адаптовуються до змін у війні.

Росія може вже найближчим часом значно відтягнути свої війська від кордону з Україною, побоюючись ударів західною зброєю.

Таку думку висловив військовий аналітик, екс-співробітник Служби безпеки України Іван Ступак в ефірі КИЇВ24. Він зазначив, що наразі слід дочекатися результатів попередніх ударів по Росії. “У попередні дні ударів завдавали наступним чином: спочатку летять звичайні боєприпаси, потім летять касетні. Росіяни звітують, що щось перехопили, щось не перехопили, але фото і відео підтверджень поки що немає”, – сказав він.

Ступак зазначив, що російські окупанти адаптуються до змін у війні, тому можуть швидко розсередити та розтягнути свої війська. Також вони аналізуватимуть, яка відстань тепер є безпечною для них.

“Наприклад, якщо зараз ми вражаємо все, що знаходиться в радіусі 50 кілометрів, то, швидше за все, вони відтягнуть все за відмітку 70 кілометрів+, про всяк випадок”, – пояснив він.

Україні дозволили аткувати РФ західною зброєю: що відомо

Нагадаємо, українська влада неодноразово закликала союзників дозволити їй використання їхньої зброї для захисту від російських наступів.

Наразі понад 15 країн висловилися “за” зняття заборони бити по РФ. Зрештою заборону зняли і Сполучені Штати Америки. Західні ЗМІ повідомляли, що це сталося під тиском союзників.