В Одесі на бізнес-заході спалахнув мовний скандал

В Одесі вигнали відвідувачку бізнес-заходу за прохання до спікера перейти на українську мову.

В Одесі в суботу, 15 червня, стався новий мовний скандал на бізнес-заході під назвою  Відео інциденту розійшлося соціальними мережами.    Організатор та спікер розпочали свої виступи російською мовою, проігнорувавши прохання однієї з учасниць перейти на державну мову.    “Мені зручніше так. Давайте без цього… Якщо ви не розумієте (російську мову – ред.), я не тримаю вас тут і не змушую слухати”, – відповів дівчині спікер.   Присутні у залі почали закидати учасниці, щоб вона не заважала спікеру і щоб найняла собі перекладача. Зрештою дівчину вивели із залу, “бо вона зриває захід, на який і так було складно продати квитки”.

  На оприлюднених кадрах можна побачити, як організатор заходу та його спікер – Олег Філашкін – відкривають російською мовою. Водночас на екрані презентація відбувається українською мовою.    У коментарях під публікацією відео з заходу українці активно залишають гнівні дописи.

 
 
   

Нагадаємо, більшість українців, 66%, вважає, що російську мову має бути усунуто з офіційного спілкування. На сьогодні в Україні є 10% тих, хто хотів би бачити російську мову або офіційною у своїй області, або взагалі другою державною.
Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь у 2023 році наклав 21 штраф за порушення мовного закону.

Джерело