Дуже дошкульно для РФ: експерт пояснив важливість просування ЗСУ в Серебрянському лісі

Джерело: unian.ua
Нові позиції наших Сил оборони можуть стати плацдармом для подальшого просування та деокупації області.

Просування українських оборонців в Серебрянському лісі на Луганщині є дуже дошкульним для Кремля в політичному сенсі. Про це заявив військовий експерт Петро Черник в ефірі телемарафону, коментуючи важливість цієї локації.

Крім того, за його словами, нові позиції наших Сил оборони можуть стати плацдармом для подальшого просування та деокупації області. 

“Такий плацдарм цілком може бути оформлений. І він почав формуватися. Розуміємо, що кілометр на два – це ротний опорний пункт, і це дуже непогано. Але насправді тут є дуже серйозний ідеологічно-політичний момент. Тому що це Луганщина. Росіяни ніяк не можуть вийти на адміністративні кордони області, яка здебільшого, в основному десь на 99% окупована”, – пояснив Черник.

Він зазначив, що хоч це і невеликий удар, “в політичному сенсі для них (росіян) це дуже серйозно і дуже дошкульно”.  

ЗСУ просунулись у Серебрянському лісі – що відомо

Як повідомляв УНІАН, нацгвардійці спецбригад “Буревію” та “Азову” просунулись на 1 км в глиб та 2 км в ширину в Серебрянському лісі. Повідомлення про це було оприлюднено на Facebook-сторінці 12-ї бригади спеціального призначення “Азов” Національної гвардії України. 

Заступник командира 12 бригади спеціального призначення “Азов” Святослав Паламар у Facebook написав, що російські окупанти у Серебрянському лісництві втратили свої позиції.

Важкі бої у лісництві точаться вже тривалий час. Від самого лісу практично нічого не лишилося. 

Так, у травні прес-служба Міністерства внутрішніх справ України показала, який вигляд мав Серебрянський ліс у Луганській області. Відомо, що ліс має протяжність 10,1 гектарів. З кінця літа 2022 року на цій території проходить лінія оборони.