Майже 1000 доларів за уникнення мобілізації: в Одесі на хабарництві викрили військовослужбовця

В Одесі затримали військовослужбовця однієї з військових частин, який за гроші обіцяв допомогти уникнути мобілізації

Про це повідомляє пресслужба поліції, передає RegioNews.

Так, 47-річний чоловік підшукав “клієнтів”, яким обіцяв за 900 доларів організувати непридатність до військової служби та виключення з військового обліку, а за 3000 гривень – надати незаповнені повістки про виклик із гербовою печаткою та підписами посадових осіб ТЦК та СП, посилаючись на зв’язки з останніми та можливість вплинути на них.

Від посередника військовий за два транші отримав гроші взамін на документи щодо зняття його знайомого з військового обліку та три порожні повістки з мокрою печаткою. Їх ухилянт мав в подальшому самостійно заповнювати з проставленням необхідної дати нібито явки до територіального центру комплектування та соціальної підтримки, що виключало можливість вручення реальних повісток.

Правоохоронці затримали фігуранта відразу після одержання ним останньої частини хабаря. У нього вилучили вказані гроші, банківські картки та мобільний телефон. Також за місцем мешкання зловмисника вилучили частину коштів, які він отримав раніше, та військово-облікові документи чоловіка, що бажав уникнути мобілізації.

Затриманому повідомили про підозру. Йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави.

Наразі слідчі встановлюють усіх осіб, які встигли скористатися протиправними послугами військового, і можливих його спільників.

Затриманому загрожує до 8 років позбавлення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше у Хмельницькому затримали двох ділків, які за гроші виготовляли ухилянтам документи про інвалідність.

Джерело: regionews.ua