У росіян будуть проблеми: експерт прокоментував ураження важливого обʼєкта в Криму

Джерело: unian.ua
Ураження Центру космічного стеження та звʼязку росіян сталося ще 23 червня.

Нещодавно Сили оборони України знищили в тимчасово окупованому Криму російський Центр космічного стеження та зв’язку. Саме він допомагав ворогу наводити ракети. 

“Є ймовірність, що у росіян будуть, як мінімум, проблеми з виконанням деяких завдань”, – наголосив в ефірі “24 каналу” військовий експерт, полковник ЗСУ в запасі Роман Світан. 

Зазначається, що 29 червня в окупованому Криму знову було неспокійно. Гучно було, зокрема у Балаклаві, на мисі Тарханкут, у Сакському районі, а також у Севастополі. Російські занарбники заявляли про роботу ПВО. Водночас українські Сили оборони офіційно про ураження якихось обʼєктів на півострові не повідомляли.  

Удари по Криму: знищення Центру космічного стеження та звʼязку

23 червня в окупованому Криму сталася “бавовна”. Повідомлялося про ураження Центру космічного стеження та звʼязку росіян.

У ЗМІ публікували супутникові знімки центру після атаки. Зазначалося, що там знаходилися системи супутникового спостереження та збору інформації “Лиана”, до якої входять супутники “Лотос” і “Пион-НКС”.

Днями в Міністерстві оборони України підтвердили знищення Центру космічного стеження та зв’язку окупантів в Криму, який є важливою військовою складовою у системі супутникового зв’язку та навігації для росіян.