На Одещині врятували немовля, яке впало у вигрібну яму

На момент госпіталізації стан дитини був дуже важким. Хлопчик кілька днів перебував на апараті ШВЛ.

На Одещині лікарі врятували 11-місячного хлопчика, який впав у вигрібну яму. Про це 6 липня повідомив Департамент охорони здоров’я Одеської обласної військової адміністрації.

Зазначається, що інцидент трапився 1 липня у місті Біляївка. Дитина провалилася у вигрібну яму, поки мати поралася у дворі. Скільки часу хлопчик перебував у ямі – невідомо.

Знайшовши сина, жінка викликала бригаду швидкої медичної допомоги, яка терміново доправила постраждалого до місцевої лікарні, де його під’єднали до апарату ШВЛ. 

Зважаючи на важкість стану, малюка оперативно перевезли до відділення анестезіології та інтенсивної терапії Одеської обласної дитячої клінічної лікарні. Там у дитини діагностували “стан після утоплення” з порушенням свідомості, неефективністю дихання та ціанозом.

Хлопчик кілька днів перебував на апараті штучної вентиляції легень.

“На момент госпіталізації стан дитини був дуже важким. Але за час лікування хлопчику стало краще. На сьогодні він активний, перебуває у палаті разом зі своєю матір’ю під постійним контролем медиків. Продовжує симптоматичне лікування”, – наголосили у ОДА.

Раніше повідомлялося, що львівські лікарі врятували життя новонародженій дівчинці, яка з’явилася на світ з діафрагмальною грижею і не могла самостійно дихати.

Джерело