Чим прекрасна морська Одеса для туриста?

одеса для туристів

Що може бути краще, ніж після робочого сезону, забезпечити собі якісний та цікавий відпочинок? Варіантів відпочинку існує достатньо, знайдеться щось для кожного. Комусь подобається відвідувати гори, радуючи себе активністю та підкоренням вершин. Інші надають перевагу морю. Слухати шум хвиль, милуватися заходом сонця, плавати у власне задоволення.

Серед фаворитів українців була та залишається Одеса яка готова розкрити гостинні обійми тим, хто прагне відпочити. Навіть суворі реалії сьогодення не можуть до кінця змусити забути наскільки це місто прекрасне.

Всі хто відвідує чарівну Одесу, отримує неймовірні враження, з перших же хвилин перебування. Починати можна прямо із залізничного вокзалу, який представляє собою величну та красиву будівлю. Але, звісно, не тільки вокзал приваблює туристів з усієї України. Це початок, але далеко не кінець неймовірної подорожі містом.

В першу чергу, гості відвідують Одесу заради моря. Тут можна потрапити на чудові та чисті курорти. Саме тут і можна насолодитися відпочинком на морі. Але морська Одеса приваблива для людей не тільки морем. З кожним роком туризм в Одесі тільки набирає обертів. Що саме можна побачити у неймовірному місті? Розглянемо більш детально, щоб знати, куди лежатиме шлях під час подорожі.

Цікаві міста Одеси – починаємо нашу подорож

морська Одеса

Перш ніж відправитися на морське узбережжя, чому б не погуляти містом? Чи, навпаки, насолодитися відпочинком на морському березі, а вже потім гуляти? Це залежить від особистих уподобань. Тобто вибір за туристом, який прагне до яскравих вражень та позитивних емоцій.

Одеса пропонує наступні цікаві місця:

  • Вулиця Дерибасівська. Цікава та популярна вулиця, де завжди панує метушня та гамір. На вулиці демонструється місцевий колорит архітектури, передається вдача та унікальна атмосфера чарівного міста;
  • Одеський оперний театр. Дуже цікава та оригінальна будівля, що здатна вразити розкішшю та витонченістю. Фасад будівлі показує багатство оформлення, різні скульптурні композиції, що дуже гармонічно поєднуються;
  • Потьомкінські сходи. Побудували такі сходи по банальній та романтичній причині. Конструкція була зведена за наказом князя Михайла Воронцова. Подібний подарунок князь зробив свої дружині. Це  був справжній символ кохання до молодої жінки;
  • Парк імені Тараса Шевченка. В Одесі, як і в усій Україні (і не тільки Україні) поважають відомого Кобзаря. Саме тому у місті не забули про те, щоб звести чудовий парк, який дарує відвідувачам естетичне задоволення від відвідування чудової території. Якщо хочете погуляти, то це можна зробити у парку;
  • Міський сад. У центрі міста, серед вузьких вуличок, великих будівель, можна знайти справжній оазис. Завітати до Одеського міського саду. Йдеться не про звичайний сад, а про місце, де перетинаються історія, культура та природа. Ці три поєднання, які гармонічне поєднуються, створюючи неймовірну красу. Простір саду зачаровує та надихає на нові досягнення. Можна з упевненістю сказати, що цей сад, наче казкова квітка, яку бажається берегти, але аж ніяк не зірвати.

Все це далеко не всі цікаві місця, які може запропонувати Одеса. Для того, щоб пізнати місто краще, його варто відвідати. Зробивши це один раз, скоріше за все, забажаєте повернутися.

Знову-таки, не варто забувати про море. Також якщо відносите себе до любителів музеїв, тоді можна завітати до Музею західного та східного мистецтва. Це один з найбільших художніх музеїв України.

Під час перебування в Одесі, точно знайдете чим зайнятися. Тому якщо випала можливість поїхати сюди, тоді варто нею скористатися. Однозначно залишитеся задоволені прийнятим рішенням.

Прогулянка морським узбережжям

Вирішивши прогулятися біля морського узбережжя та порту, можна побачити неймовірні кораблі, судна, яхти. Не можна обійти увагою Воронцовський маяк. Саме морський порт Одеси, вважається найбільшим торгівельним портом України. Також цей порт вважається пасажирським та круїзним. Стоячи на набережній, можна милуватися чудовим морським пейзажем.

Одеса дійсно чарівне місто України, в якому варто побувати. Прекрасна нагода поєднати відпочинок на морі та дізнатися про різні цікаві пам’ятки, якими славиться столиця гумору.