Повернення дезертирів у ЗСУ: у Третій штурмовій висловили побоювання

Джерело: unian.ua
На думку заступника командира бригади, для того, щоб люди не хотіли тікати – особливо з позицій – треба з ними працювати.

Зараз дуже актуально посилити роботу з особовим складом ЗСУ. Про це заявив заступник командира Третьої окремої штурмової бригади (3 ОШБр) Максим Жорін, коментуючи ухвалений у першому читанні законопроєкт щодо послаблення відповідальності за самовільне залишення частини та дезертирство.

Зазначений законопроєкт передбачає повернення на службу військовослужбовців, які вперше самовільно залишили частину або вчинили дезертирство під час дії воєнного стану.

“Розумію, що це робиться, мабуть, для мотивації певного відсотка людей повернутися. Кожен має право на помилку та її виправлення. Але хотілося б, щоб це не стало навпаки причиною для збільшення кількості таких випадків. Ми не в рашці (Росії), щоб зменшувати відсоток дезертирів за рахунок “загородзагонів”. Тому дуже актуально посилити зараз роботу з особовим складом”, – зазначив він.

На думку бійця, для того, щоб люди не хотіли тікати – особливо з позицій – треба з ними працювати:

“Завжди краще приділити більше уваги превентивним діям, а не наслідкам”.

Мобілізація в Україні – заяви Третьої штурмової

Закон про мобілізацію ухвалено із запізненням. Він не повноцінний досі і є лише однією частиною комплексної роботи в питанні мобілізації взагалі суспільства. Водночас цей закон навіть із запізненням дав результати, заявляв раніше заступник командира Третьої штурмової бригади Максим Жорін:

“Можна говорити, що результати є. Чи такі вони, як хотілося б, мені складно говорити, тому що я не оперую загальними цифрами по Збройних силах. Але можу сказати за нас, за 3-тю ОШБр. Ми поповнення свідомих людей з добровільним рішенням отримали”.