Як заблокувати роботу російських аеродромів: експерт назвав ключові цілі для ударів

Джерело: unian.ua
Дронами ми можемо лише ускладнити роботу аеродромів РФ, зауважив Романенко.

Атаки дронами можуть ускладнити роботу російських аеродромів, проте вивести летовище з ладу можна ракетними ударами по злітно-посадковій смузі. Про це розповів експерт з авіації, провідний науковий співробітник Державного музею авіації Валерій Романенко.

“Для того, щоб росіяни не могли користуватися аеродромами нам потрібно більше сучасної зброї, і це не лише дрони. Дронами ми можемо лише ускладнити роботу аеродромів РФ, але наші дрони несуть не так багато вибухівки, щоб вивести аеродром з ладу. Ракети ATACMS можна оснастити бетонобійною бойовою частиною і щодня завдавати ударів по злітно-посадковій смузі РФ. Якщо посередині злітно-посадкової смуги утворюється вирва, то аеродром не працюватиме допоки її не відремонтують”, – пояснив він в етері телеканалу “Еспресо”. 

Експерт зауважив, що також необхідно завдавати ударів по ворожих НПЗ, де виробляють авіаційний керосин, щоб російські літаки не отримували паливо. 

“Українські БПЛА не забувають відвідати позиції російських літаків, але тут важко щось зробити, бо літак може стояти, а через годину його можуть перетягнути. Злітно-посадкова смуга, склад паливно-мастильних матеріалів, вежі управління нікуди не дінуться, їхні GPS координати відомі”, – констатував Валерій Романенко. 

Атаки по російських аеродромах

 20 липня повідомлялося про потужні вибухи в районі військового аеродрому “Міллерово” у Ростовській області РФ. На отриманих пізніше супутникових знімках було видно три осередки пожежі: один із них на місці ангара технічно-експлуатаційної частини, другий – на відкритій місцевості, а третій – там, де розташовувався один зі складів паливно-мастильних матеріалів. 

Вночі 22 липня Росію вчергове атакували дрони. Повідомлялося, що у місті Морозовськ Ростовської області БПЛА було атаковано військовий аеродром, виникла пожежа.