В Одесі затримали російського агента, який коригував удари по місту

Служба безпеки викрила та затримала агента ФСБ, який діяв на Одещині. Зловмисник «полював» на релейні шафи Укрзалізниці та коригував удари по Одесі

Про це повідомила пресслужба СБУ, передає RegioNews.

За матеріалами розслідування, затриманим виявився 39-річний житель Одеси, який входив до агентурного апарату ФСБ. Протягом тривалого часу він перебував у Росії, де проживає його батько.

У поле зору окупантів фігурант потрапив ще до початку повномасштабної війни, коли став на військовий облік у Краснодарі, щоб оформити російський паспорт.

Напередодні повномасштабної війни чоловік повернувся в Україну, де згодом на нього дистанційно вийшла ФСБ і залучила до підривної діяльності.

Відомо, що фігурант відслідковував локації Сил оборони і наводив по них ракетно-дронові атаки Росії. Серед пріоритетних цілей ворога були позиції ППО, які захищають Одесу.

Ще одним напрямком злочинної діяльності фігуранта було знищення релейних шаф Укрзалізниці. Після першого підпалу однієї з таких шаф СБУ затримала російського агента “по гарячих слідах”.

За наявними даними, фігурант готувався до вчинення нових диверсій на об’єктах транспортної інфраструктури”, – йдеться в повідомленні.

Під час обшуків фахівці виявили у помешканні затриманого дві бойові гранати Ф-1 та мобільний телефон із доказами злочинних дій.

СБУ повідомила йому про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);
  • ч. 2 ст. 113 (диверсія, вчинена в умовах воєнного стану);
  • ч. 1 ст. 263 (незаконне придбання та зберігання боєприпасів).

Наразі зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, співробітники Служби безпеки та Національної поліції затримали в Києві диверсанта, який за завданням російської розвідки готував серію підпалів на стратегічних об’єктах Укрзалізниці.

Джерело: regionews.ua