На Одещині викрили афериста, який за 8000 доларів “торгував” вигаданими посадами у ДВБ

Ділок за 8000 доларів обіцяв влаштувати на роботу до одеського підрозділу внутрішньої безпеки Нацполіції. Планам ділка завадили оперативники цього ж підрозділу

Про це повідомляє пресслужба поліції, передає RegioNews.

Оперативники викрили чоловіка, який вихвалявся своїми уявними зв’язками у главку обласної поліції та Міністерстві внутрішніх справ, і запевняв, що нібито може влаштувати людину в обласне управління внутрішньої безпеки поліції.

Встановлено, що “торгувати” посадами у правоохоронному відомстві вирішив 41-річний місцевий мешканець, який у минулому працював інспектором чергової частини обласного управління Державтоінспекції. Після звільнення з міліції чоловік заробляв на життя тим, що брав гроші за нібито вирішення дрібних питань у різних держустановах та вже мав проблеми із законом.

У розмові зі знайомим аферист за 8000 доларів пообіцяв “домовитись” за працевлаштування. Для переконливості сказав надати йому резюме та частину грошей – ніби для передачі високопосадовцям відомства.

Правоохоронці затримали фігурантапід час отримання частини від домовленої суми – 4500 доларів.

Затриманому оголосили про підозру. За продаж уявного “крісла” у підрозділах поліції фігуранту загрожує до 8 років вʼязниці.

Нагадаємо, на Київщині шахрай за 70 тисяч доларів обіцяв чоловікові посаду директора держпідприємства.

Джерело: regionews.ua