Ребра, огірки та бринза: суботні ціни на одеському Привозі

Щотижневий огляд.

Кореспондент Odesa Online пройшовся ринком Привоз та дізнався про актуальні ціни на овочі, фрукти, м’ясо, «молочку» та яйця.

Овочі

Кілограм огірків на ринку коштує 60-70 гривень, помідори продають від 25 до 40 гривень за кілограм. Солодкий перець на ринку можна купити по 25-45 гривень за кіло, а гострий – по 6 гривень за штуку.

Картоплю на ринку продають по 25-30 гривень за кілограм, цибулю – по 25, моркву віддають по 30, буряки – по 30-35 гривень за кілограм. Печериці на ринку коштують від 100 до 130 гривень за кіло. Білокочанну молоду капусту продають по 35-40 гривень за кіло, цвітну — по 75-100, синю — по 50, пекінську — по 90 гривень за кілограм.

Кіло часнику на Привозі коштуватиме 100 гривень, зелень продають по 10-25 гривень за пучок. Кабачки на ринку продають по 40, а «сині» — по 20-30 гривень за кілограм. Початок кукурудзи на ринку коштує від 10 гривень, авокадо продають від 30 гривень за штуку.

Фрукти

Лимони на ринку коштують 50-70 гривень за кіло. Лихина – 100-120 гривень за кілограм, смородина – 70-80 гривень.

Персики на ринку продають по 30-50 гривень за кіло, а виноград по 50-90 гривень. Кавуни продають по 15-20 гривень, а дині – по 20-25 гривень за кілограм. Кіло слив продають від 25 гривень.

Молочні продукти

У молочному корпусі кіло бринзи коштує 150-170 гривень, сиру – 60-80 гривень за кілограм. Літр сметани можна купити від 80 гривень, вершків – від 200. Молоко продають по 40 гривень за літр.

Ціна десятка курячих яєць варіює від 30 до 85 гривень, домашні продають по 70-80 гривень.

М’ясо

Як повідомив продавець м’яса Руслан Миронов, ціни на м’ясо у м’ясному корпусі Привозу залишилися незмінними.

Так, теляча задня частина коштує 230-250 гривень, теляча лопатка – 220-240, а теляча шия – 210 гривень. Антрекот коштує 200 гривень за кілограм, ребра віддають за 140 гривень, голяшку на кістці – за 130-140.

Кілограм свинячої шиї продають по 220 гривень, задню частину свині – по 160-170, свинячу лопатку – по 140-150, ребра – по 180 гривень, биток – по 180-190, обрізки – по 170, а голяшку – по 100 гривень. Сало тонке коштує 50-100, а товсте – 150-200 гривень за кіло.

У молочному корпусі копчений підчеревок продають по 250 гривень за кілограм, кров’янку віддають за 150 гривень, сало солоне – від 150 до 250 гривень.

Домашня курка коштує від 150 гривень за кілограм, а бройлерів продають по 79,5 гривні за кілограм.

Крупи

Кіло гречки на ринку коштує від 40 гривень, рис продають від 70, рис-басматі – від 110 гривень за кілограм. Булгур коштуватиме 70 гривень за кіло, кускус продають по 75. Кіло нуту коштує 60 гривень, а сочевиці – 80.

Джерело