В Одесі троє підлітків палили релейні шафи на залізниці

Двом юнакам та дівчині загрожує довічне ув'язнення.

В Одесі поліцейські затримали групу підлітків, які палили релейні шафи на залізниці, в поліції стверджують, що діяли вони на замовлення ФСБ РФ.

Про це повідомили у пресслужбі ГУ НП України в Одеській області.

Паліями виявилися двоє 18-річних хлопців та їхня 15-річна подруга. Окрім підпалів релейних шаф, вони фіксували результати обстрілів та малювали антиурядові графіті. Затримали трьох підлітків, коли вони знову намагалися підпалити релейну шафу, обравши віддалений відрізок залізничних колій без освітлення.

У поліції стверджують, що вони спілкувалися з ворожими спецслужбами через соцмережі, які вказували їм палити релейні шафи, фіксувати результати обстрілів та дискредитувати ТЦК за невеликі гроші.

Підліткам повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу України, їм загрожує довічне позбавлення волі. На час слідства суд відправив їх до СІЗО без права застави.

Нагадаємо, поліція та СБУ затримали в Одесі шістьох підлітків, які палили автомобілі військових, їх теж звинувачують у роботі на РФ, і їм також загрожує довічне ув’язнення.

Джерело