СБУ затримала агента ФСБ, який готував ракетно-дронові удари по Одещині

Служба безпеки України викрила в Одеській області ще одного агента ФСБ. Зловмисник коригував ворожі ракетно-дронові удари по одному з портових міст Одещини. Йому загрожує довічне ув’язнення

Про це повідомляє RegioNews із посиланням на пресслужбу СБУ.

Агентом ФСБ виявився 39-річний прихильник Росії — фельдшер місцевої станції екстреної медичної допомоги. Відомо, що зловмисник співпрацює з росіянами з у квітня 2024 року.

За вказівкою окупантів він збирав розвідувальну інформацію у ході поїздок по прибережній території, зокрема під час викликів “швидкої”. Отримані відомості зрадник відображав на гугл-карті, а потім відправляв скріншоти своєму куратору з ФСБ.

Насамперед рашисти намагалися отримати координати базування особового складу та кораблів морської охорони Держприкордонслужби”, — йдеться в повідомленні.

Також російські спецслужби сподівалися одержати локації вогневих позицій ППО, яка обороняє повітряний простір південного регіону. Однак російського агента затримали. Під час обшуків у нього виявили два мобільні телефони, які він використовував для комунікації з окупантами.

Зловмиснику повідомили йому про підозру в державній зраді. Наразі фігурант перебуває під вартою. Підозрюваному загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, Служба безпеки України нейтралізувала російську агентурну мережу, яка діяла на території Миколаївської, Дніпропетровської та Івано-Франківської областей. Ворожі агенти, серед яких були українські правоохоронці, стежили за Силами оборони та об’єктами критичної інфраструктури.

Джерело: regionews.ua