У вересні запрацює програма «Національний кешбек» – за українські товари вертатимуть 10%

Кабінет Міністрів 20 серпня затвердив порядок надання грошової допомоги «Національний кешбек». За програмою, яка запрацює з 2 вересня, громадяни отримуватимуть компенсацію 10% вартості куплених ними українських товарів.

Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації України.

Програма запрацює з 2 вересня. «Національний кешбек» дозволить українцям, які купують товари українського виробництва отримувати компенсацію у розмірі 10% від їх вартості. Сума кешбеку складатиме не менше ніж 2 гривні та не може перевищувати 3000 гривень на місяць.

Українським виробникам та продавцям потрібно буде подати заявку на участь у програмі через портал «Дія» та зареєструвати свої товари. А покупці повинні будуть відкрити спеціальні картки, на які будуть отримувати кешбек.

В міністерстві вважають, що це чудова можливість збільшити продажі та підтримати вітчизняну економіку.

Кешбек як форма державної підтримки громадян є більш ефективною для економіки, ніж просто надання коштів, адже формує додатковий попит на українські товари. Це створює робочі місця в Україні й забезпечує податкові надходження. До 40% коштів, витрачених на український товар, повертається податками в бюджет і йде на потреби ЗСУ, – каже перша віцепрем’єр-міністерка України – Міністерка економіки Юлія Свириденко.

Заощадженні кошти українці зможуть витратити на комунальні або медичні послуги, спорт, кіно або задонатити на ЗСУ та купити військові облігації.

За допомогою цієї програми багато хто зможе вчасно оплатити комунальні послуги наступного опалювального сезону. Це допоможе зняти частину фінансового навантаження з багатьох українських родин. Також компенсацію за купівлю українських товарів можна буде витратити на медичні послуги, зокрема стоматологічні, абонементи до спортзалу, квитки на потяги тощо, – підкреслила Міністерка соціальної політики Оксана Жолнович.

Джерело: usionline.com