Чиновниця з Одеської області відмовилася від дітей, щоб чоловіка не мобілізували

У медіа з’явилася інформація, що чиновниця Білгород-Дністровської міськради на Одещині Марія Головченко оформила фіктивне розлучення, щоб її чоловік уникнув мобілізації

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на видання “Думська”.

До суду щодо розлучення звернувся чоловік чиновниці. Він також вимагав повну опіку над їхніми двома дітьми. Суд задовольни позов Геннадія Головченка в повному обсязі й забрав дітей у чиновниці, зберігши за нею батьківські права. Суд виніс це рішення 23 січня 2023 року.

Видання звертає увагу, Білгород-Дністровський міськрайонний суд ухвалює подібні рішення щодо передачі опіки над дітьми чоловікам систематично, за що навіть було відкрито справу НАБУ і затримано одного із суддів. У таких позовах суди частіше ухвалюють рішення на користь матері, водночас Білгород-Дністровський суд за 2022-2023 роки виніс понад 1000 рішень на користь чоловіків.

Марія Головченко не оскаржувала рішення суду, тож воно набуло чинності за місяць. При цьому активність чиновниці у соцмережах свідчить, що розлучення було фіктивним. Адже через пів року після рішення суду вона розмістила спільні фото та дописом привітала чоловіка з днем народження, називаючи його “найкращою людиною у житті”.

Нагадаємо, раніше працівники поліції спільно з СБУ викрили відомого київського адвоката, який організував “схему” незаконного переправлення військовозобов’язаних чоловіків через державний кордон України. Фігуранту загрожує до дев’яти років тюрми.

Джерело: regionews.ua