РФ почала частіше бити балістикою: аналітик пояснив, про що це свідчить

Джерело: unian.ua
Рябих стверджує, що на меншу відстань “Іскандер” летить ще швидше.

Військовий експерт Валерій Рябих наголосив, що при оголошенні тривоги з балістичною загрозою у людей є лише кілька хвилин, щоб пройти до укриття. Він нагадав, що росіяни таким чином продовжують тероризувати українське населення.

“Ворог не здатний швидко виконати завданням на полі бою, тому веде гібридні дії. Одним з таких проявів є використання потужних балістичних ракет, які завдають перш за все шкоди мирному населенню. Ці дії мають на меті вплинути на населення України та її здатність до опору”, – сказав Рябих в етері телеканалу “Еспресо”.

За його словами, “Іскандер” може завдавати ударів на відстань до 500 км.

“Цю ракету важко завчасно виявити, відреагувати та збити. В Україні є небагато локацій, здатних ефективно боротися з балістичною загрозою. “Іскандер” може досягти цілі на максимальній дальності приблизно за 260-270 секунд. “Іскандер” запускається з наземної платформи, яку противник намагається приховати, що ускладнює її виявлення”, – пояснив аналітик.

Рябих стверджує, що на меншу відстань “Іскандер” летить ще швидше.

“Від моменту оголошення тривоги до фактичного удару проходить всього кілька хвилин – дві-три, не більше. Тому при оголошенні тривоги з балістичною загрозою є лише кілька секунд для швидкої реакції, щоб пройти до укриття”, – додав експерт.

Росія почала більше використовувати балістичні ракети

Експерт Валерій Романенко переконаний, що РФ збільшує кількість обстрілів України балістичними ракетами через недостатню кількість систем ППО, які здатні їх збивати.