Окупанти лізуть по трупах: офіцер розповів про “жахливу картину” біля Селидового

Джерело: unian.ua
Просування окупантів зупинено, але вони продовжують атакувати.

Бійцям Сил оборони вдалося зупинити просування окупантів напрямку міста Селидове, але самі штурми не припиняються. Про це в коментарі LIGA.net розповів офіцер бригади Нацгвардії оперативного призначення “Кара-Даг” Віталій Міловідов.

За його словами, минуло вже понад тиждень, як бійці “Кара-Дага” зупинили просування росіян на Селидівській ділянці. Росіяни стали обережнішими і вже не так відкрито переміщуються, оскільки тут вдало працює українська артилерія та FPV-дрони.

Зараз нацгвардійці намагаються тримати загарбників подалі від рубежів піхоти, знижуючи кількість контактних боїв. Однак росіяни все одно “штурмують майже до останнього”.

“Сказати, що вони десь отримали по зубах і відкотилися назад – такої практики в них зовсім немає. Там протитанковий рів, який біля шахти “Котляревська”, на околицях Селидового, він уже засипаний просто трупами, і вони через них лізуть, і просто ходять один по одному. Жахлива картина”, – розповів офіцер.

Також показовою є відсутність військової техніки в росіян на цьому напрямку. Її залучення фіксується в поодиноких випадках, але РФ починає застосовувати більше керованих авіабомб, а також не нехтує бити високоточною зброєю по українських позиціях, які фізично не можуть пройти.

За словами офіцера, останніми днями росіяни стали обережнішими і менше накопичуються у великі групи для штурмів. Міловідов не вважає, що у ворога закінчилися солдати: просто окупанти зробили перепочинок для підбору більш дієвої тактики.

Ситуація на фронті: останні новини

Як писав УНІАН, на другий місяць Курської операції окупанти розгорнули дії, схожі з тим, що можна назвати контрнаступом. За словами військового оглядача Олександра Коваленка, ворог зібрав тут понад 35 тис. осіб особового складу і пішов в атаку одразу з чотирьох напрямків.

Також ми розповідали, що окупанти рвуться до села Костянтинівка, що лежить на трасі Мар’їнка – Вугледар. Його захоплення полегшить росіянам логістику для атаки на сам Вугледар.