Полуниця, картопля та сало: суботні ціни на одеському Привозі
Щотижневий огляд.
Кореспондент Odesa Online пройшовся ринком Привоз та дізнався про актуальні ціни на овочі, фрукти, м’ясо, «молочку» та яйця.
Овочі
Кілограм огірків на ринку коштує 100-110 гривень, помідори продають по 90-110 гривень за кілограм. Солодкий перець на ринку можна купити по 80-160 гривень за кіло, а гострий — по 10 гривень за штуку.
Картоплю на ринку продають по 25-30 гривень за кілограм, а молоду картоплю — по 70-90 гривень за кіло. Цибулю продають по 25, моркву — по 20-25, а буряки – по 25 гривень за кілограм.
Кілограм печериць на ринку коштує від 80 до 120 гривень, а гливи — 140-150 гривень. Корінь селери коштує від 60 гривень за кілограм, а стебло селери — 50 гривень за кіло.
Білокочанну капусту продають по 20 гривень, молоду капусту – по 30-40 гривень, пекінську – по 25-35, броколі – від 130 до 150, а цвітну – по 100-130 гривень за кілограм. Кіло часнику на Привозі коштуватиме 100-130 гривень, а молодий часник віддають по 180 за кілограм.
Зелену цибулю продають від п’яти гривень за пучок, кріп та петрушку – від 10, щавель та шпинат – 15-20, базилік та кінзу – по 20 гривень за пучок.
Кабачки на ринку продають по 80-100 гривень за кілограм, «сині» — по 100-130 гривень за кілограм. Кіло редис на ринку коштує 30-50 гривень.
Фрукти
Кіло яблук на ринку коштує 20-30 гривень, груш – 50-90 гривень, а авокадо продають по 30-60 гривень за штуку. Кіло полуниці на ринку коштує 150-200 гривень, бананів – 60-70, мандаринів – 30-50, а лимонів – 25-40 гривень.
Апельсини продають по 50 гривень за кілограм, гранати – по 70-90 гривень, а ківі – по 100-120 гривень за кілограм. Ананаси продають за 60-100 гривень за штуку. Кіло імбиру на ринку коштує 150-250 гривень.
Молочні продукти
У молочному корпусі кіло бринзи коштує 170-220 гривень, сиру – по 80-100 гривень за кілограм.
Літр сметани можна купити від 100 гривень, вершків – від 130 до 150 гривень. Молоко продають по 40 гривень за літр.
Ціна десятка курячих яєць варіюється від 28 до 60 гривень, домашні яйця продають по 50-60 гривень.
М’ясо
Як повідомив продавець м’яса Руслан Миронов, ціни на свинину в м’ясному корпусі Привозу трохи піднялися, а ціни на телятину залишилися незмінними.
Так, теляча задня частина коштує 260-270 гривень, теляча лопатка – 220-240, а теляча шия – 210 гривень. Антрекот коштує 200 гривень за кілограм, ребра віддають за 140, голяшку на кістці – по 130-140 гривень за кіло.
Кілограм свинячої шиї коштує 220 гривень, задня частина свині – 170 гривень за кіло, свиняча лопатка – по 160, ребра – по 180-200 гривень, а биток – 190 гривень за кілограм. Кілограм обрізків коштує 170 гривень, а голяшки – 100-130 гривень. Сало тонке коштує 100 гривень за кіло, а товсте — 150-200 гривень.
У молочному корпусі копчений підчеревок продають по 250 гривень за кілограм, кров’янку віддають за 150 гривень, сало солоне – від 150 до 250 гривень.
Домашня курка коштує від 150 гривень за кілограм, а бройлерів продають по 79,5 гривні за кілограм.
Крупи
Кіло гречки на ринку коштує від 45 гривень, рис продають від 50 гривень, рис-басматі – від 90 гривень за кілограм.
Булгур коштуватиме 60-75 гривень за кіло, кускус продають по 80 гривень, кіло нуту коштує 60 гривень, а сочевиці — 90.