Жінка з донькою на пляжі в Чорноморську врятувала незвичного птаха (відео)

Вчора ввечері на пляжі в Чорноморську жінка з донькою знайшли дуже незвичного для міських жителів птаха. Зараз перната вже знаходиться у реабілітаційному центрі птахів Одеського зоопарка.

Про це на своїй Facebook-сторінці написала Надія Колесник.

Маючи перетинки на лапах — перната чомусь тонула у воді, а на березі її ганяли собаки. Тож, одеситка перейнялася долею бідолахи, відклала справи та зайнялася порятунком невідомої пташки і ввечері з Чорноморська відвезла її до Одеського зоопарку.

Директор Одеського зоопарку – Ігор Біляков пояснив, що пташка – це не качка, баклан чи чайка, а поганка або, яких ще називають цих птахів, чомга.

Вона знаходиться у центрі реабілітації та дуже активна. Дивує, що вона далася в руки. Мабуть, тому, що молода. Зараз її обстежують, та згодом стане відомо, що з нею трапилось, – пояснив Ігор Біляков.

Рятівниця пташки ж пояснила, що бідолаха була дуже перелякана собаками тому у неї не було вибору й вона знайшла порятунок у людей. Але ж чомги для ходьби по суші практично непридатні. Як правило, птахи залишають воду тільки для відпочинку або на шляху до гнізда та на суші представники цього сімейства досить незграбні.

Тож, сподіваємося, що красива птаха, з не дуже красивим ім’ям поганка, буде реабілітована і повернеться у дику природу.

Довідково, є думка, що таку назву птиця має через неприємний запах та смак свого м’яса.

 

Джерело: usionline.com