Росіянам треба зупинити наступ в Україні: майор ЗСУ назвав причину

Джерело: unian.ua
Наразі у росіян вже немає великих резервів, вважає експерт.

Російські окупанти готувалися до весінньо-літньої наступальної операції з кінця 2023 року, і ворожим силам треба буде зупинитися, щоб підготуватися до нових наступальних дій.

Про це військовий експерт, майор запасу Збройних сил України Олексій Гетьман розповів в ефірі Radio NV. “Була підготовка довготривала. Це не означає, для проведення наступальної дії треба зібрати в одному чи декількох місцях зібрати велику кількість людей, техніки та артсистем і почати наступальні дії. Операція планується, має бути взаємодія між військами, система зв’язку, логістика. Тобто це готується. І те, що було підготовлено у росіян – воно вичерпалося”, – сказав аналітик.

Він додав, що йдеться не про вичерпання кількості особового складу чи техніки окупантів, а саме системи підготовки наступальної кампанії ворога, яка триває зараз:

“І для того, щоб планувати далі – треба зупинятися. Не можна під час бою планувати нову потужну наступальну операцію. Тому армія повинна зупинитися, привести себе до ладу, поповнити війська. Якби цього не було потрібно і можна було б механічним додаванням людей і техніки продовжувати нескінченні наступальні дії – тоді питання, навіщо готувати це”.

За його словами, вороги чудово розуміють, що ту сплановану наступальну операцію вичерпали, і їм треба зупинитися і готуватися до нових наступальних дій.

Гетьман додав, що наразі окупанти намагаються продовжувати тиснути, щоб просунутися якомога далі. Водночас, додав експерт, наразі в росіян немає суттєвих резервів, які вони могли б долучити до нинішньої наступальної кампанії.

“Вони можуть мобілізувати в місяць від 25 до 40 тисяч військовослужбовців. Це приблизно стільки, скільки ми знищуємо на місяць. Інших можливостей, принаймні до можливого оголошення мобілізації, у них немає. А звідки тоді в них можуть взятися резерви? Вони там майже не закінчуються – скільки було, стільки й залишається. Однак додатково людей у них просто немає де брати. Тому говорити, що зараз підійдуть якісь резерви… Та немає там резервів. Усе, що вони мобілізують – вони відправляють на фронт”, – пояснив майор.

Російсько-українська війна: важливі новини

За словами військового ЗСУ Кирила Сазонова, російські загарбники не припиняють спроб просунутися на Донеччині, й для захоплення міста Селидове вони кинули “цілий армійський корпус і додаткові танкові сили”.

Тим часом журналісти Financial Times проаналізували поїздку президента Володимира Зеленського до США. На їхню думку, попереду на Україну чекають “важкі часи”. Оскільки після повернення Зеленського з США, в Києві на нього чекають важкі виклики: досягнення Росії, виснажливе суспільство та загроза важкої зими.