Горошок, молода морква та реберця: суботні ціни на одеському Привозі
Щотижневий огляд.
Кореспондент Odesa Online пройшовся ринком «Привоз» та дізнався про актуальні ціни на овочі, фрукти, м’ясо, «молочку» та яйця.
Овочі
Кілограм огірків на ринку коштує 70-80 гривень, помідори продають по 70-130 гривень за кілограм. Солодкий перець можна купити по 80-140 гривень за кіло, а гострий по 10 гривень за штуку.
Картоплю на ринку продають по 25 гривень за кілограм, а молоду картоплю — по 50-60 гривень за кілограм. Цибулю продають – по 40, моркву – 20-25, молоду моркву – по 80 гривень за кіло, а буряки – по 25 гривень за кілограм.
Печериці на ринку коштують від 80 до 120 гривень, а гливи — по 140-150. Корінь селери коштує від 60 гривень, стебло селери – 50 гривень за кілограм. Білокочанну капусту продають по 20 гривень, молоду – по 30-40, пекінську – по 25-35, броколі – по 120-130, а цвітну – по 90 за кілограм.
Кіло часнику на Привозі коштуватиме 100-130 гривень, молодий часник віддають по 180 за кілограм. Зелена цибуля коштує від 5 гривень за пучок, кріп, петрушка – від 10, щавель, шпинат – 15-20, базилік та кінза – по 20 гривень за пучок.
Кабачки на ринку продають по 50-60 гривень за кілограм, «сині» — по 80 гривень за кілограм. Кіло редиса на ринку коштує по 20-30 гривень, а молодий горошок продають по 100-120 гривень за кілограм.
Фрукти
Кіло яблук на ринку коштує 20-30 гривень, груш – 50-90 гривень за кілограм. Авокадо продають 30-60 гривень за штуку.
Кіло полуниці на ринку коштує 100-130 гривень, бананів – 60-70, лимонів – 50 гривень. Апельсини продають по 60 гривень за кілограм, а ківі — по 100-130 гривень за кіло. Ананаси продають по 60-100 гривень за штуку, а кіло імбиру на ринку коштує 150-250 гривень.
Молочні продукти
У молочному корпусі кіло бринзи коштує 170-220 гривень, сиру – по 80-100 гривень за кілограм.
Літр сметани можна купити від 100 гривень, вершків – від 130 до 150. Молоко продають по 40 гривень за літр.
Ціна десятка курячих яєць варіюється від 28 до 50, домашні продають по 50-60 гривень.
М’ясо
Як повідомив продавець м’яса Руслан Миронов, ціни на свинину в м’ясному корпусі Привозу трохи підвищилися, а ціни на телятину залишилися незмінними.
Так, теляча задня частина коштує 260-270 гривень, теляча лопатка – 220-240, а теляча шия – 210 гривень. Антрекот коштує 200 гривень за кілограм, ребра віддають за 140, голяшку на кістці – по 130-140.
Кілограм свинячої шиї продають по 220 гривень, задню частину свині – по 160-170, свинячу лопатку – по 130-150, ребра – по 180 гривень, биток – 190-200, обрізки – по 170, а голяшку – по 100-130 гривень. Сало тонке коштує 50-100, а товсте – 150-200 гривень за кіло.
У молочному корпусі копчений підчеревок продають по 250 гривень за кілограм. Кров’янку віддають за 150 гривень, сало солоне – від 150 до 250 гривень.
Домашня курка коштує від 150 гривень за кіло, а бройлерів продають по 79,5 гривні.
Крупи
Кіло гречки на ринку коштує від 45 гривень. Рис продають від 50, рис-басматі – від 90 гривень за кілограм. Булгур коштуватиме 60-75 гривень за кіло, кускус продають по 80. Кіло нуту коштує 60 гривень, а сочевиці — 90.