На Одещині викрили фінансову директорку підприємства, яка не сплатила 100 млн грн податків

Правоохоронці викрили фінансову директорку підприємства на Одещині, яке спеціалізується на закупівлі зернових, на несплаті майже 100 млн грн податків. Їй оголосили про підозру

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на поліцію Одещини.

За інформацією поліції, 37-річна фінансова директорка внесла до податкової звітності недостовірні відомості щодо обсягів та вартості безоплатно отриманої сільськогосподарської продукції.

“Йдеться про насіння сої, пшениці, кукурудзи на суму в 542 млн грн. Унаслідок таких дій до державного бюджету не надійшло 96 млн грн у якості податку на прибуток підприємства”, – йдеться у повідомленні.

Фінансовій директорці оголошено підозру за статтею Кримінального кодексу про ухилення від сплати податків. Також правоохоронці забезпечили відшкодування завданих збитків в повному обсязі.

У поліції також зазначають, що санкція статті передбачає покарання для жінки – до 425 000 гривень штрафу з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що відомого столичного блогера Олександра Слобоженка підозрюють в умисному ухиленні від сплати податків на загальну суму 213 млн грн. Аби приховати придбане майно він оформлював право власності на своїх близьких родичів та наближених осіб.

Джерело: regionews.ua